The product is shipped within 24 hours.
We complete the order within 24 hours.
You can return the product within 14 days.
Spring W6 jest sypkim, sproszkowanym produktem o wysokiej kwasowości, otrzymywanym na drodze wielostopniowej fermentacji mąki pszenicznej i stopniowego suszenia. Ze względu na umiarkowane warunki fermentacji smak Spring W6 jest również delikatny i nie pozostawia kwaśnego posmaku w ustach. Z wyglądu jest to biały lub kremowy proszek, który z łatwością można zmieszać z mąką.
Zastosowania i dozowanie
Spring W6 polepsza smak i aromat każdego pieczywa. Może być z powodzeniem stosowany do wypieku chleba białego, jako że w czasie pieczenia nie ma żadnego wpływu na kolor skórki chleba. Dla optymalnych efektów należy go dodać w ilości 1 do 3% w stosunku ogólnej ilości mąki ( od 10g do 30g na 1kg mąki )
Uwaga: Suchy zakwas służy do nadania odpowiedniej kwasowości wypiekom , NIE POWODUJE WYRASTANIA CIASTA!